پزشکیان به زیاد النخاله: کنار فلسطین هستیم سرلشکر باقری: آسیب اندک وارد شده به دفاع هوایی به طور کامل ترمیم شده است ادامه بررسی پیوستن ایران به پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت سرلشکر سلامی: سپاه از نظر تسلیحات و سخت افزار رزمی همپای پیشرفت‌های دنیا در حرکت است رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم/ تفاوتی بین روسای جمهور آمریکا نیست عارف: شاخص‌های فرهنگی نگران‌کننده است استقبال پزشکیان از امیر قطر در سعدآباد پزشکیان: آیا با استیضاح همتی مشکلات ارزی اصلاح می‌شود؟ سردار حاجی زاده: عملیات وعده صادق ۳ حتما انجام می‌شود جزئیات بررسی طرح استیضاح همتی در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس پزشکیان: ظرفیت‌ها را برای کاهش وابستگی به نفت مد نظر داریم رهبر انقلاب در دیدار دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین: طرح احمقانه آمریکا برای غزه به هیچ‌جا نخواهد رسید واکنش پزشکیان به شایعه برکناری فرزین: به حل مشکلات مصممیم درخواست فرمانده کل سپاه پاسداران از نخبگان مهاجر ایرانی / برای کمک به ایران برگردید سردار فدوی: وعده صادق ۳ به موقع اجرا خواهد شد / حمایت ایران از مظلومان ادامه دارد

سرلشکر سلامی: مصمم هستیم در زمینه هوش مصنوعی حرکت کنیم

فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: مصمم هستیم در زمینه هوش مصنوعی حرکت کنیم و به یاری امام زمان گام‌های اولیه را پرقدرت برخواهیم برداشت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 29
کد خبر: ۲۶۹۶۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، سرلشکر سلامی طی سخنانی در همایش بین‌المللی «هوش مصنوعی و تمدن آینده» اظهار کرد: در هر مقطعی از تاریخ به خصوص در تاریخ معاصر و دهه‌های اخیر یک موضوع صحنه اصلی رقابت قدرت‌ها در جهان است. از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۰ یک فناوری جدید که نشات گرفته از فرمول نسبیت انیشتین بود؛ فناوری هسته‌ای یک رقابت بسیار ویرانگر و مخرب در موضوع سلاح‌های هسته‌ای و نتیجه دردناکی از این پدیده نوظهور بوجود آورد.

وی ادامه داد: سپس رقابت در فضا و فناوری‌های فضایی موضوع موازنه قدرت در جهان بود که به سمت جنگ ستارگان پیش می‌رفت تا سکو‌هایی برای نابودی بخشی از جهان ایجاد شود؛ البته هنوز این موضوعات دنبال می‌شود. این فناوری‌ها می‌تواند برای نجات انسان از فقر موثر باشد و هم می‌تواند برای انهدام و محو آرزو‌های بزرگ انسان بکار گرفته شوند.

سرلشکر سلامی گفت: فناوری‌ها هم می‌تواند به سلامت انسان کمک کند و هم می‌تواند ویروس‌های گسترده در جهان منتشر کند. مانند ویروس کرونا که مشخص نیست این ویروس ساخته دست بشر بوده یا خیر. فناوری‌های مربوط به اطلاعات و ارتباطات می‌تواند برای انتقال آگاهی از نقطه‌ای به نقطه دیگر و افزایش سطح اطلاعات و یکسان سازی آن کمک کند. این فناوری می‌تواند از سوی دیگر خلاقیت بشر را محو کند. تلاش می‌کنیم از جنبه‌های مثبت این پیشرفت‌ها کمک بگیریم.

فرمانده سپاه با بیان اینکه جهان تا به موازنه قدرت نرسد به عدالت نمی‌رسد، خاطرنشان کرد: امروز متاسفانه قانونی که در جهان و در کشور‌هایی مانند آمریکا حاکم است، قانون جنگل است.

وی بیان کرد: گاهی بیش از حد در مورد پیامد‌های منفی یک فناوری با ما صحبت می‌شود. هوش مصنوعی یکی از این دانش‌های نوپدید بشری است که تلاش می‌کند در انحصار قدرت‌های خاصی قرار بگیرد. این انحصار نابرابری قدرت را در جهان ایجاد می‌کند. در جهان امروز ضعفا در جغرافیای سیاسی جهان جایی ندارند. درجه آزادی ملت‌ها نیز بر اساس قدرت آنان شکل می‌گیرد. اگر ضعیف بمانیم محو می‌شویم. باید برای ماندن قدرتمند بود. استقلال و آزادی دو مفهوم ارزشمند و آرمانی برای تمام جوامع بشری هستند. همه به این مفاهیم احترام می‌گذارند. اعتبار و منزلت ملت‌ها به سطح قدرتی است که از خود نشان می‌دهند.

سرلشکر سلامی اضافه کرد: تعالی معنوی و رشد مادی و جسمانی یک جامعه با هم جواب می‌دهد. همانطور که انسان با ترکیب روح و جسم معنا پیدا می‌کند. اگر می‌خواهیم در معنویت و اخلاق به نقاط مرتفعی برسیم باید در پیشرفت‌های علمی و فنی به درجات بالایی برسیم.

وی در ادامه گفت: تاکید داریم حتما به دانش و فناوری هوش مصنوعی که امروز به عنوان مولفه قدرت در جهان مطرح می‌شود، دست پیدا کنیم. اینکه هوش مصنوعی در نهایت مهار پذیر است یا از مدار اراده انسان گذر می‌کند از موضوعات مهمی است. جهان واقعی چیزی جز پژواک آنچه در اذهان می‌گذرد، نیست. آنچه که در ذهن پرورش می‌دهیم در عالم واقعیت می‌سازیم. این ابهام که جهان در آینده تحت تاثیر هوش انسانی قرار خواهد داشت و یا اینکه هوش مصنوعی غلبه می‌کند، موضوع مهمی است.

سرلشکر سلامی تاکید کرد: اینکه هوش مصنوعی تا چه اندازه قادر است اصول اخلاقی را رعایت کند، موضوع مبهمی است. جهان در آینده تحت تاثیر این فناوری، وضعیت مبهمی دارد. اینکه آیا هوش مصنوعی اخلال اخلاقی تولید می‌کند و بیکاری را افزایش می‌دهد، سوالاتی است که وجود دارد، اما نباید از توسعه این فناوری به دور باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه نظامی بهره‌های بزرگی از هوش مصنوعی خواهیم برد و اخلاقیات را نیز حفظ خواهیم کرد. گاهی مجبور می‌شویم در نبرد بین کشتی‌ها در دریا‌ها وارد شویم. این که کشتی‌ها چندین مایل آن طرف تر، سیستم‌های موقعیت خود را خاموش می‌کنند و یا تغییر موقعیت می‌دهند، موضوع مهمی است. اینکه چه نقطه‌ای از یک کشتی را مورد هدف قرار دهیم نیز مهم است. فناوری هوش مصنوعی به ما این کمک را می‌کند تا کشتی مورد نظر خود را پیدا کنیم. اما ما می‌خواهیم خدمه‌ها آسیب نبیند. گاهی خطوط مواسلات لجستیک دشمنان ما را شناور‌هایی تامین می‌کنند که خدمه‌های آنان هیچ گناهی ندارند. برای ما که مسلمان هستیم و هرگز هدف وسیله را توجیه نمی‌کند، روش‌های ما به اندازه ارزش‌ها مهم است. برای رسیدن به یک هدف مقدس نباید از روش‌های غیر مقدس استفاده کنیم.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: شناور بزرگ با حمله یک پهپاد آسیبی نمی‌بیند، مگر اینکه که به نقطه ثقل آن شلیک شود. هوش مصنوعی به ما امکان انجام این کار را می‌دهد. زمان در اغلب موارد حیاتی است. در مراقبت‌ها و کمک‌های بهداشتی و در ایمنی هوانوردی و ... زمان موضوعی حیاتی است. هوش مصنوعی این زمان را کم می‌کند. کشور ما باید در تمام زمینه‌ها از جمله حمل و نقل، ترافیک دریایی و زمینی و هوایی و بهداشت و درمان و ... از هوش مصنوعی استفاده کند. باید یک ساختار متمرکز علمی این ادراک را در مسئولان بوجود آورد. تا زمانی که این ادراک ایجاد نشود این حرکت اوج نمی‌گیرد.

وی در پایان یادآور شد: این همایش می‌تواند ابتکار اولیه برای ایجاد گفتمان حول هوش مصنوعی در کشور باشد. مصمم هستیم در زمینه هوش مصنوعی حرکت کنیم و به یاری امام زمان گام‌های اولیه را پرقدرت برخواهیم برداشت.

بر اساس این گزارش، سند جامع هوش مصنوعی کشور با حضور فرمانده کل سپاه رونمایی شد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر